D-Man DJ Lemezlovas

DJ AND
PRODUCER

HELLO! A NEVEM D-MAN (H)

Gyerekkorom óta foglalkozom zenével, 9 évesen kezdtem. Öt éven keresztül zeneelméletet tanultam és hangszeren játszottam.

Egy "kis" szünet után, 23 évesen kerültem ismét közelebbi kapcsolatba a zenével. Hangszer helyett lemez és cd-játszót ragadtam. Fél év gyakorlás után egy véletlen során egyik mixem felhívta Magyarország egyik akkor top DJ-ének figyelmét, és találkozásunk után úgy véleményezett: tehetség vagyok. Kis idő múlva bekerültem azon szerencsések közé, akik az akkori Magyarország legnevesebb DJ-itől tanulhatták meg a szakma fortélyait.


Fél évvel később az OSZK vizsgabizottsága előtt sikerült bizonyítanom rátermettségemet, így 2004 nyarán megszereztem a DJ oklevelet. Vizsga közben az egyik vizsgáztató felfigyelt rám, és ajánlásával megismerkedtem a Citadella Dance Club rezidens lemezlovasával. Elhívott egy buliba, majd a jól sikerült éjjel után ott ragadtam. A következő másfél évben heti három alkalommal szórakoztattam másfél-kétezer vendéget, alkalmanként. Jól éreztem ott magam.

Több fővárosi és vidéki klubban is felléptem, elégedett vendégeket hagytam magam után.

Ami az általam képviselt stílust illeti, egyértelműen az elektronikus tánczene kedvelője vagyok. Pályafutásom a funkhouse jegyében indult... akkor ez jött be. Később már vocal-house korongok is felkeltették az érdeklődésemet, és egyre több felvétellel bővítettem szettjeimet. Ma egy kicsit nehezebb a helyzet, mert a különböző stílusirányzatok már nem határolódnak el olyan élesen egymástól. Jelen pillanatban nagy zenei dömping áll a mai DJ-k rendelkezésére, ezért nehéz megállapítani mi, hova tartozik. Egy biztos, ma már az említettek mellett egyre több remix jelenik meg, melyek bármely stílusjegyet is kapják, kihagyhatatlanok egy igazi DJ zenei palettájából! Mindez így első olvasásra kicsit talán bonyolultnak tűnik, ám a helyes arányt megtalálva, a közönség reakcióit figyelve, mikor, mi kell nekik, érhető el a lényeg, amikor a közönség, a zene és a DJ egyszerre lüktet, és jót érzi magát mindenki!

Az elmúlt években Magyarország és a környező országok számos szórakozóhelyén léphettem fel, Pl: Club Hell / Siófok /  Flört  / Siófok /  Club Royal  Mezőtúr /  Nino / Budapest /  Party Strand / Siófok / Monroe ,  Symbol,  Palace,   és számos szórakozóhelyen,
Mindemellett részt vettem egy lemezlovas iskolában oktatóként. Egy év alatt 30 DJ-t sikerült vizsgával rendelkező jó lemezlovasként útjára bocsájtanunk. 2017-től producerként próbálok hozzá tenni a nagyvilág zenei felhozatalához. Ez  Rövid idő alatt az ELEPHANT HOUSE RECORDSNÁL az egyik legnagyobb magyarországi kiadójánál a legjobbak közé soroltak, köszönhetően a nagysikerű „HOW WE DO THIS „ Című Felvételemnek.
https://www.beatport.com/track/how-we-do-this-original-mix/11585669    

Minden eladási rekordot megdöntött, illetve magyar  bekerült a Beatport secret weapons válogatásába. Ez magyar előadók között az első EP amely ekkora elismerést kapott.   Erről klipp is készült, amely youtube-on megtekinthető. Zenéim elkészítésekor nagy hangsúlyt fektetek a minőségre mondanivalóra és persze azokra a stílusjegyekre amelyek engem képviselnek. Jelenleg több neves nemzetközi kiadó várja legújabb szerzeményeimet, pl MOTI RED LIZARD RECORDS  Az első nemzetközi kiadónál megjelenő koprodukciós felvételem 2019. július végén az utóbbi gondozásában fog megjelenni, de hamarosan az MOTI jön a sorba. Tehát minden megy a maga útján, naprakész felkészültséggel várom a következő feladatokat lemezlovasként és producerként egyaránt.

D.-MAN.
https://www.facebook.com/dmandeejay/

Beatport chart:
https://www.beatport.com/artist/d-man-h/756341

Mixeim, remixeim, megjelenéseim és élő felvételeim: